Kombi Bakım Önerileri

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

Kombi Bakım Önerileri'ni senin için yazdım.

Kombi bakımı

Teknolojik cihazlar ve diğer ev aletleri gibi, kombilerinde verimliliklerini ve yüksek performans seviyelerini koruyabilmesi için kombi bakımı yapılması gerekmektedir. Yıllık kombibakım ve onarımlarının sadece profesyonel bir tesisatçı tatafından yapılması gerekir.

Ancak ev sahibi tarafından üstlenilebilecek bir takım küçük işler olduğunu hatırlamak önemlidir. Kombiyi korumanın neden önemli olduğunu ve kombinin en iyi şekilde çalıştığından emin olmak için atmanız gereken adımları öğrenmek için aşağıya bakın.

Kombi Bakımı Neden Yaptırılmalıdır?

  • Tasarruf : İyi bakım yapılmış bir kombi, optimum verimlilikte çalışarak ve arıza riskini azaltarak paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Kombiyle ilgili sorunları erken teşhis etmek, en çok ihtiyacınız olduğunda çalıştığından emin olmak için kombiye daha fazla zarar gelmesini önleyebilir.
  • Karbonmonoksit : Kombiı bakım altında tutmak sizi ve ailenizi zehirli karbon monoksit gazlarından koruyabilir. Hatalı kombilar bazen görme, koku veya tat ile tespit edilemeyen zehirli bir gaz üretebilir.

En Kombi Bakım İpuçları

Kombi Tamiri

Kombiyi korumanın ilk ve en önemli yolu, yıllık olarak bakımını yapmaktır. Sadece bir yıllık servis, kombi garantinizin hala geçerli olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kombinin arıza çıkaracak bir bölümü olup olmadığını anlamamıza yardımcı olur.

Kombi problemlerinin erken belirlenmesi, kombinin yol açtığı hasar miktarını en aza indirebilir ve size arızalı bir kombi tamir masrafını azaltabilir.

Kombi Basıncınızı Kontrol Edin : Zaman içinde kombiler basınçlarını yavaşça kaybedebilir, bu da performanslarını olumsuz yönde etkileyebilir ve ısıtma faturalarını artırabilir.

1 ile 1,5 bar arasında okuması gereken kombi basınç göstergesini kontrol ederek kombi basıncınızı kontrol edebilirsiniz. Basınç 1 bar'ın altına düştüğünde, kombi kullanım kılavuzunuza başvurmanız ve sisteminizdeki suyu doldurmanız önerilir.

Kombileri Havalandırın : 5 yıl öncesine kadar kombiler evlerşn iç kısmında, dolaplara monte edilirdi. Kombiler en yüksek verimle çalışabilmeleri için, çok fazla havalandırmaları olduğundan ve hiçbir havalandırma deliğinin kapatılmadığından emin olmak önemlidir.

Havalandırma yetersiz kaldığında oksijen de yetersiz geleceği için kombi yeterli performans gösteremeyecektir.

Isıtmanızı Test Edin : Sıcak yaz aylarında, ısıtmanın kapatılması ve kışın ilk soğuk günleri gelinceye kadar tekrar açılmaması cazip gelebilir. Zaman zaman kombiler uzun süre çalıştırılmadığında, problemlere sebep olabilir. Bu yüzden ayda bir en azından yarım saat çalıştırılıp sıcaklığının kontrol edilmesi önerilir.

Kombi Tamircisi

Kombi Gözlemleme : Tıkanmış bacalar ve menfezler, çatlaklar, sızıntılar veya kombiden gelen olağan dışı sesler olup olmadığını gözlemleyin. Eğer kombi bu endişe verici uyarılardan herhangi birini gösteriyorsa, eğitimli bir tesisatçının incelemesi gereklidir.

Kombinin içindeki alev (varsa) renginde mavi olmalıdır, örneğin sarı veya dumanlı başka bir renkse, kombiyi derhal kapatın ve bir mühendisle iletişime geçin. Kombinin içindeki sulu sistemleri de temizlemeniz ayrıca önerilir. Kombi Temizliği Nasıl Yapılır? öğrenmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Radyatörleri İnceleyin : Radyatörlerinizi en iyi durumda tutmak, kombiyi kendisinden daha fazla çalışmak zorunda kalmayacak şekilde koruyacaktır. Zamanla radyatörler sistemde hava biriktirebilir, bu da radyatörlerin optimum ısı seviyelerine ulaşmasını engelleyebilir ve üstte soğukluklara  neden olabilir.

Bu durumda radyatörlerin havasını almayı deneyebilirsiniz. Eğer radyatörlerin alt kısımları soğuk üstleri sıcaksa,temizlik vakti gelmiş demektir. Radyatörlerin zaman içinde gösterebileceği diğer bir yaygın sorun da çamur birikmesidir.

Çamur birikmesi, radyatörün alt kısmında soğuk birikintilere neden olabilir ve sonunda kombinin bozulmasına neden olabilir. Radyatör Temizliği Nasıl Yapılır? öğrenmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Kombi Bakım Önerileri anlatmaya çalıştım.

Umarım bu blogum faydalı olmuştur. Sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak diğer arkadaşlarımızında yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Deneyim ve önerilerinizi yorum yaparak iletmenizi rica ederim.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

 

 

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ