Bursa Petek Temizleme

Faydalı Bilgiler

4 yıl önce

Bursa Petek Temizleme

Doğalgaz kullanıcı sayısı 1 milyonu aşan şehirlerden biri olan Bursa’da, dağ ilçelerinden Keles’e de bu hizmet geldi. 2020 yılında diğer dağ ilçeleri Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli ile birlikte Bursa genelinde doğalgaz hizmeti verdiği ilçe sayısı 11'e yükselecek.

Kullanım miktarını ciddi oranlara çıkaran Bursa, petek temizleme hizmetleri içinde önemli bir şehir. Bursa petek temizleme konusunda kaliteli, uzman ve başarılı ustalara ihtiyaç duyuluyor.

Bina ve işyeri ısıtmalarında kullanılan kalorifer sistemlerinde kullanım senesine bağlı olarak zamanla bazı sorunlar meydana geliyor. Özellikle kombi ve peteklerde sıkıntılar yaşanıyor.

Petekler, tesisat içinde kullanılan suyun niteliği ile sıcaklık ve oksijen seviyesine de bağlı olarak balçık, tortu, kireç ve çamurlaşmayla karşı karşıya kalabiliyor.

Ortaya çıkan bu maddeler, ısıtma sistemlerinde ısınma sorunlarına, evin iyi ısınmaması ya da gelen doğalgaz faturalarının daha da yükselmesine neden oluyor. Bursa petek temizleme ustaları bu tür sorunlara teknolojik çözüm önerileri sunuyor.

Bursa Petek Temizleme İçin Uzman Ekiplerle Çalışın

bursa petek temizleme firmaları

Kombi bakımı ve petek temizleme yapılmayan ev kalmasın diye birçok Bursa petek temizleme firması kampanyalar düzenliyor. Bursa petek temizleme firmaları fiyat, ücretlendirme, hizmet kalitesi ile daha iyi ısınan peteklere kavuşmanıza destek oluyor.

Siz de kış aylarının bitmesiyle birlikte Bursa petek temizleme hizmetinden faydalanarak evinizi daha kaliteli bir şekilde ısıtmaya başlayabilirsiniz.

Petek temizleme veya kombi bakımı yaptıracağınız firmayı çok iyi seçmeniz gerekiyor. İstanbul petek temizleme ustası ve Bursa petek temizleme ustası seçiminizde kaliteli ve uzman ekiplerle çalışmaya özen gösterin.

Seçeceğiniz firmanın referanslarını kontrol edin ve hizmet verdiği yerlerden bilgi almaya çalışın. Bursa petek temizleme firmaları ile çalışmadan önce yaptıkları işlemlerde garanti verip vermediklerini öğrenin.

Bursa petek temizleme ustalarına ulaşmak için tıklayın

Petek Temizleme Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Kalorifer peteklerinde belirli bir kullanımdan sonra bakıma ihtiyaç duyulur. Petek temizleme işlemi ile peteklerde biriken kum, kireç, tortu ve çamurlar temizlenir.

Bu bakım sayesinde sıcak su peteklerin içinde daha rahat dolaşır. Bursa petek temizleme işlemi sırasında dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;

·         Petek temizleme için kullanılan makinenin banyoda havlupana takılması en doğru tercihtir.

·         Temizleme öncesi kombiyi tamamen kapatın ve su tahliyesini gerçekleştirin.

·         Temizleme makinesinin içine sadece su doldurarak petek vanalarının tamamını açık tutun.

·         Yaklaşık 5 dakika boyunca makineyi çalıştırın ve peteklerin içindeki kaba kir alınır. Bu işlemin ardından makine içindeki su tamamen boşaltın.

·         Makineye petek temizliği için özel geliştirilen kimyasal koyarak makineyi tekrar çalıştırın. Bu işlemle birlikte temizleme kimyasalının tüm peteklere yayılmasını sağlarsınız.

·         Kimyasal sayesinde peteklerin içindeki kir, kireç, kum ve tortular tamamen temizlenir.

·         Peteklerdeki bu pisliklerin dışarı atılması için tesisata bağlı hortumlardan biri çıkarılır. Petek temizleme makinesi tamamen su ile doldurulur. Peteklerden temiz su gelene kadar makine çalıştırılır.

·         Peteklerin temizlenmesinin ardından kombi filtreleri bakımı yapın Gerekli kontrollerin yapılarak peteklerin havalarını alın ve vanaların ayarlarını yapın. Tüm bu işlemlerin ardından petekler temiz bir şekilde kullanıma hazır hale gelmiş olur.

·         Petek temizleme işlemleri ortalama 1,5-2 saat süreİ.

·         Kış aylarında sorun yaşamamanız için petek temizleme işlemlerinizi ilkbahar ya da yaz mevsiminde yaptırmaya çalışın.

Bursa Petek Temizleme Kimyasalları

Petek Temizliği Faydaları Nelerdir?

Kalorifer petekleri ve tesisat temizliğinde en önemli kısım tesisatta pislik tutucu denilen filtrenin temizlenmesidir. Tesisatta oluşan pisliğin toplandığı bu filtre sık sık temizlenmesi gerekir.

Filtre temizliği hem sirkülasyon hem de ısınma oranını arttırır. Radyatörler 6 ayda bir tamamen suyu boşaltılarak içinde oluşan kurum ve parçacıklar dökülmeli. Ayrıca Bursa petek temizleme işlemleri yılda 1 kez yaptırılmalı.

Bu da hem yakıt sarfiyatı hem de sistemin temizliği açısından maksimum fayda sağlar. Petek temizliğini kış sonunda yaptırılmalıdır.

Temizleme yaparken kullanılan kimyasal tesisat yüzeylerinde oluşan kireç, pas ve mineral kalıntıların oluşmasını engeller. İlaçlama yaparak yüzde 20 ila yüzde 30 arası bir yakıt ekonomisi sağlanır. Ayrıca cihazların ve tesisatın ömrü uzatılır.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

 

 

 

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ