Doğalgaz Tesisatı Hakkında Püf Noktalar

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

 

Doğalgaz Tesisatı Hakkında Püf Noktaları

Çevreci ve temiz bir yatık olan doğalgazın ülke genelinde dağıtım şebekesinde ciddi artış yaşanıyor. Dağıtım şebekesi 81 ilde 137 bin 535 kilometreye yükselen doğalgaz, ülke genelinde 510 yerleşim yerinde kullanılıyor.

Kullanım rakamlarının ciddi boyutlara ulaşmasıyla birlikte doğalgaz tesisatı kurulumu çalışmaları da hızlanmaya başladı. İşyeri ve dairelerde doğalgaz tesisatı kurulumu sırasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var.

Özellikle uzman firmalarla çalışması ve kaliteli malzeme kullanılması güvenli bir tesisata sahip olmanızı sağlar.

 

Doğalgaz tesisat işlemleri yerel yönetimler ve iş ortakları olarak hizmet veren doğalgaz şirketleri ile onlara bağlı firmalarla tarafından yürütülür. Altyapının kurulma işlemleri tamamlanan bölgelerde doğalgaz kullanmak isteyen kişiler gerekli başvuruları yaparak doğalgaz tesisatı kurulumu yaptırabilir.

 

Doğalgaz tesisatı doğalgaz sobası ve doğalgaz kombi olarak kullanabilir. Evinize doğalgaz sistemi kurulması için öncelikle yetkili bir doğalgaz firmasına başvurmanız gerekli.

 

Kullanılacak cihazları müşteri belirledikten sonra şartnameye uygunluğuna bakılır. İlk aşamada doğalgaz tesisatı talep eden kişi firmaya başvur ve anlaşma sağlanır.

Doğalgaz tesisatı yapılma aşamaları: 

Doğalgaz tesisatı konusunda atılacak ilk adım plan ve projenin hazırlanmasıdır. Tesisatta kullanılacak boru ve ekipmanların montajı ile doğalgaz tesisatının projesinin çizilmesi işlemleriyle ilgili öncelikle ön keşif yapılır.

 

Genellikle ücretsiz yapılan bu ön keşfin ardından gerekli belgeler hazırlanır. Doğalgaz konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara hazırlanan evraklar sunulur. Başvurunun kabulü ile birlikte tesisatın yapımına başlanır.

·         Başvurusu kabul edilen bölgeye gelen firma tesisatın yapılacağı yerin projesini çizer.

·         Projelendirme yapıldıktan sonra gaz dağıtım firmasına gidilir ve sözleşme imzalanır.

·         Güvenlik önlemleri için havalandırma açılır.

·         Gaz kaçağı alarmı takılırken dikkatli davranılır. Tesisatın en önemli ayaklarında biri olan bu alarm güvenlik konusunda en önemli öğedir.

·         Tesisatın gerçekleştirileceği bina, işyeri ya da ofis ahşap olarak düzenlenmişse bu gibi alanlar için özel önlemler alınır.

·         Gaz dağıtım firması yetkilileri kurulum yapılacak bölgeye giderek gerekli kontrollerini yapar.

·         Uygun görülmesi halinde gaz açım işlemini gerçekleştirilir.

·         Uygun görülmediği bölgelerde gaz dağıtım firması, projeyi yapan firmaya ek süre verir.

·         Eksik evrakların tamamlanması için verilen ek sürede firma hatalı uygulamaları gidererek tekrar başvuruda bulunur.

 

Doğalgaz Tesisatında Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Doğalgaz Tesisatı Hakkında Püf Noktaları

Yapılacak tesisatta doğalgaz borularının gerektiğinde kolayca müdahale edilebilmesi için kolayca görülebilecek yerlere döşenmesi gerekiyor. Borular, duvar içine yerleştirilmemeli.

Boru bağlantı noktalarının sızdırmaz olmasına dikkat edilmeli. Sızdırmazlığın sağlanması için keten ve macun kullanılmalı. Ana kapama vanası ve ana gaz borusu korunaklı bir şekilde monte edilmeli.

Güvenliğin tam olarak sağlanması içi kelepçe ve konsollar yardımıyla duvara sabitlenen borular, elektrik tesisatına en az 15 cm uzaklığa konumlandırılmalı. Boruların nem ile teması önüne geçilerek paslanması engellenmeli.

 

Doğalgaz tesisatı fiyatı, sistemin yapılacağı alandan, kullanılacak boruların uzunluğuna, boruların ocak ve kombiye olan mesafesinden kullanılacak malzemelerin kalitesine, alandaki oda sayısından ustaya kadar birçok faktöre göre değişiklik gösterir.

 

Kaliteli ve Uzman Doğalgaz Tesisatçısı İle Çalışmalısınız

Doğalgaz tesisatı konusunda kombi, radyatör ve malzeme kalitesinin yanında kaliteli ve uzman doğalgaz tesisatçısı da çok önemlidir. İyi ve kaliteli bir doğalgaz tesisatı yaptırmayı düşünüyorsanız iyi bir usta ile çalışmalısınız.

 

Doğalgaz tesisatı işlemlerinde işin yarısını tesisat konusunda kullanılan malzeme ve ekipmanlarsa diğer yarısı da doğalgaz tesisatı yapacak ustadır.

 

Maliyeti biraz daha azaltmak için kalite ve içerik açısından düşük model malzemeler ve işini iyi yapmayan ustalarla çalışılması ileri de büyük sorunlara neden olabilir.

 

Öncelikle referans ve iş tecrübesini göz önünde bulundurun. Tavsiye ve memnuniyete dikkat etmenin yanı sıra marka ürünler ve kaliteli malzemeler kullanılmasına dikkat edin.

Tesisatınızı güvenli bir şekilde yaptırabilmek için uzman firmalarla görüşün.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Tesisat ustalarımıza ulaşmak için buraya tıklayınız. 

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ