Kalorifer Tesisatındaki Su Kaçağı Nasıl Tespit Edilir?

Kaçak GidericiKonut ve işyerleri açısından kalorifer tesisatı hayati önem taşır. Kalorifer tesisatlarında kronik olarak yaşanan problemlerin başında su kaçağı gelir.

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte su kaçağı ve su sızması tespiti için kullanılan elektronik cihazlar ve ekipmanlar sayesinden kısa sürede tespit edilebilir.

 

Peki kalorifer tesisatındaki su kaçağı nasıl tespit edilir? Tespit edilen su kaçağı ve su sızması sorunlarının çözümü nasıl sağlanır?  

Günümüzde evlerde ve işyerlerinde ısınmada, banyoda, sıcak su temininde kombili doğalgaz tesisat sistemi kullanılıyor. Dairelerde bilinmeyen ve gözle görünmeyen su kaçakları elektronik cihazlarla noktasal olarak tespit ediliyor.

 

Kalorifer tesisatında yaşanan su sızması ve kaçağı gibi sorunlar genellikle kış mevsiminde oraya çıkıyor. Yazın peteklerin kapalı olması ve kışa kadar kullanılmaması nedeniyle bu gibi sorunlar kombi petekler kullanılıncaya kadar fark edilemiyor.

Su Sızması ve Kaçağı Kalorifer Bar seviyesiyle Tespit Edebilirsiniz

Havaların soğuması ile birlikte kalorifer sisteminin açtığınızda eğer sistemde herhangi bir su sızması ve kaçağı varsa sorun gün yüzüne çıkıyor. Su sızması ve kaçağını tespit etmede en önemli yardımcınız kombidir.

Kalorifer tesisatında yaşanan su sızması ve kaçak varsa kombininiz sabit durması gereken bar ayarında ciddi oranlarda düşme yaşanır. Kombi sisteminizin de basınç kaybı var ve basınç sürekli düşüyorsa kesinlikle su sızması veya kaçağı vardır.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte su sızması ve kaçağın tespit ve onarımı konusunda bilgisayar teknolojisinden yararlanılıyor. Bu sayede kaçak tespiti kolaylıkla yapılıyor.

Tespit sonrası yapılacak tamirat işlemlerinde de çok fazla kırıp dökme olayı olmadan noktasal tamirat gerçekleştiriliyor. Öncelikle kalorifer sistemini açılır ve bar seviyesi yükseltilir.

Termal kamera yardımıyla boru tesisatı incelenmeye başlanır. Su sızması ve kaçak yaşanan bölge termal kamera ile anında görülür. Kaçak noktasal olarak tespit edilir.

Su sızması ve kaçağın bulunduğu bölge hilti yardımıyla kırılır. Gerekli tamirat işlemi noktasal olarak gerçekleştirilir.  

Tesisat Kaçak Giderici Nasıl Kullanılır?

Kalorifer tesisatında yaşanan kaçağını tespit etmek için kaçak giderici kullanabilirsiniz. Tesisatlar da görülen veya görülmeyen su kaçağı ve su sızması gibi olayları kaçak giderici ile kısa sürede giderilebilir.

Ulaşılamayan küçük su sızıntıları bu ürün sayesinde kapanır ve tesisatta basınç düşmesinin önüne geçilir. Ayrıca acil sızıntılar ve basınç kayıplarına müdahale edilmesi için tasarlanan kaçak giderici, her türlü metal ve plastiğe uygundur. Kullanımı pratik ve kolaydır.

Kaçak giderici, yeni kurulan tesisatların kurulum ve bakımı sırasında yaşanan lehim ve eklem yerlerinde oluşan su kaçağı ve sızmaların da önüne geçer.

Kaçak giderici ürünler oluşan zararı kısa sürede önler ve muhtemel tamiratların önüne geçilmesine yardımcı olur. Kaçak gidericiyi her 100 litre dolaşan kapalı devre sistemler için 1 kilogram şeklinde kullanılır. Öncelikle tesisattaki su tamamen boşaltılır. Kaçak gidericinin bulunduğu kutu çalkalanır.

Kalorifer Tesisatındaki Su Kaçağı Nasıl Tespit Edilir

Kullanım öncesi tesisatınızdaki filtreleri çıkarılır. Sistemde tortu tutucu veya filtre varsa onlarda çıkarılmalıdır.  Ürün uygun bir şekilde tesisata eklenir.

Tesisat soğuk su ile doldurulur ve ısıtmaya gerek duymadan sistem çalıştırılır. Su kaçağı ve sızıntılar kapanana kadar işleme devam edilir.

Kaçak giderici su sızması ve kaçağın bulunduğu noktaya temas ettiği anda kaçağı kapatarak anında kristalleşme sürecini başlatır. Kaçak giderici uygulama sonrası sıcaklık ve basınçtan etkilenmez ve özelliğini korur. Uygulama bittikten sonra sistem boşaltılır.

Kaçak giderici satın almak için buraya tıklayın.

Kaçak Gidericinin faydaları su şekilde sıralanabilir;

  •          Tadilat masrafı ciddi oranda düşürülür
  •         Su sızması ve kaçakların tamiratı için kırma, dökme gibi işlemlere gerek bırakmaz
  •          Metal ve plastik tesisatlar da kullanılabilir
  •          Tüm ısıtma sistemleri, kombi, merkezi sistem, yerden ısıtma ve temiz su tesisatlarındaki su sızması ve kaçaklarda konforlu çözüm sunar
  •          Plastik, demir, bakır ve galvaniz fark etmeksizin suyun geçtiği tüm borularda meydana gelen kaçakları eksiksiz olarak kapatır
  •         Ürün insan sağlığına zarar verici kalıntılar bırakmadığı için kısa bir süre sonra sistem kullanıma başlanabilir

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ