Kireçli Su Isıtma Sisteminizi Nasıl Etkiler?

"Kireçli su ısıtma sisteminizi nasıl etkiler?" senin için yazdım.

Türkiye'de, borularda ve çeşmelerden akan su, kalsiyum ve magnezyum içeren suyun mineral içeriğine bağlı olarak değişebilir. Genel olarak Türkiye'nin su özelliğine baktığımızda kireçli sert su ile daha fazla karşılaşıyoruz fakat yumuşak su kaynaklarıda mevcut.

Her iki su kaynağına sahip olmanın avantajları ve dejavantajları mevcuttur. Kireçli su, sıhhi tesisat ve ısıtma sistemlerinde birikerek korezyon oluştururlar. Sistemde biriken korezyon ise sitemin verimsizleşmesine ve arızalara yol açabilir.

Kireçli su sadece ısıtma sistemine zarar vermez. Su ısıtıcıları, bulaşık makinaları, borular ve hatta kahve makinalarını dahi olumsuz etkileyebilir.

Kireçli Su Isıtma Sisteminizi Nasıl Etkiler

Yukarıdaki harita su kaynaklarının özelliklerini göstermektedir. Genel anlamda kireçli bir tablo ile karşıkarşıyayız.

Genellikle insanlar kireç birikintisinin lavabo ve çamaşır makinalarında biriktiğini düşünüyor. Ancak gözle her zaman görülmeyen borularda durum daha vahim.

Kireç birikintisi ile borular tıkanabilir, petekler ısınmaz, kombi ve ya kazanlar verimsizleşebilir. Dolayısıyla evinizi soğuk kış günlerinde yeterince ısıtmakta zorlanabilirsiniz.

Isınmak için daha fazla yakıt tüketip, daha çok efor sarfetmeniz gerekir. 

Sıcak su buharlaşarak kireç oluşumunu hızlandırır. Sıhhi tesisat gibi kapalı sistemlerde sürekli hava almadan dolaşan sıcak su zamanla özelliğini yitirerek bakteri üretmeye, çamurlaşmaya, yosunlaşmaya başlar. Zamanla bu su diplerde birikintiler oluşturarak korezyon oluşumuna neden olur.

Kireçli Su İle Nasıl Mücadele Edilir?

Sert Su Problemleri

Kirecli su ile mücadele etmemek paranızı çöpe atmak demektir. Bazı önlemler alarak hem daha güzel ısınabilir hem de tasarruf etmeyi sağlayabilirsiniz.

  • Kireçli su bölgesinde yaşıyorsanız, musluk suyunuzu analiz ettirerek ne tür bir suya sahip olduğunuzu öğrenebilirsiniz.
  • Su filtresi taktıtarak suyun içerisindeki parçacıkları filtreleyin.
  • Su artırma cihazı takarak suyu yumuşatın.

Kireçli Su Boruları

Borularda biriken korezyonu önlemek ve mevcut korezyonu temizlemek için;

Ev temizliği kadar sıhhi tesisat temizliği de önemlidir. Rutin olarak 2 yılda bir tesisat temizliği yapılması gerekir.

Isıtma sistemi, borular, kombi ve kazanın su hatlarınfa korezyon oluşumunu en aza indirmiş olursunuz. Isıtma sisteminin kireçlenmeye maruz kaldığını düşünüyorsanız sistem temizliği yaptırmak için Kampa Petek temizleme ustları ile iletişime geçerek tesisat temizliği yaptırabilirsiniz.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

 

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ