Kalorifer Kazan Bakımı Yaptırınız Mı?

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

Kalorifer Kazanı

Kış mevsiminin hızlı yaklaşmasıyla birlikte, evinizde olmasını isteyeceğiniz en son şey kalorifer kazanların çalışmaması olacaktır. Kazan arızaları, kış ayları boyunca üstlendikleri fazla çalışma zorunluluğu nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden kalorifer kazan bakımı yaptırılarak olası arıza tehditleri ortadan kaldırılmalıdır.

Kalorifer Kazan Arızası Neden Olur

 

Radyatörlerin Isınmaması :  Radyatörlerinizin içinde hava kalmışsa, istediğiniz kadar etkili ve verimli bir şekilde ısınamazlar. Bu kazanın, radyatörleri kabul edilebilir bir seviye de ısıtmak için daha çok çalışması gerekmesine neden olacak ve bu da arızaya yol açacaktır.

Kazan basınç kontrolleri : Zaman içinde kazanlar yavaşça basınç kaybeder, bu da gerektiği kadar verimli çalışamayacağı anlamına gelir. Yüksek verimlilik seviyenizi korumak için kazana basınç uygulamanız gerekebilir.

Çoğu zaman basınçlandırma uygulamaları farklılık gösterir, bu nedenle doğru işlemi yaptığınızdan emin olmak için kullanım kılavuzunu kontrol etmenizi öneririz.

Bir su filtresinin takılması : Zaman geçtikçe kazanın içerisinde kir ve çamur oluşabilir ve bu sayede suyun sisteminizden gerektiği kadar verimli bir şekilde geçememesine neden olur. Bir su filtresi takılması bu birikmeyi önler ve kazanın ömrünü uzatır.

Su filtresi takılmış olsa dahi kazan ve sıcak su borularının en az 2 yılda bir periyodik olarak temizlenmesi gerekir. Tesisat temizliği işinin ehli ustalar tarafından yaptırılmalıdır.

Yıllık servis : Marka ve modeli önemli olmaksızın tüm kalorifer kazanlarının her yıl çalıştırılmaya başlamadan önce bakım ve temizlik yaptırılması önerilir.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Kalorifer Kazanı Temizliği

 

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ