Termostatik Radyatör Vanası Nedir?

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

Termostatik radyatör vanası, sıcak suyun radyatöre akışını değiştirerek bir odanın sıcaklığını kontrol etmek için radyatöre takılan kendinden regüleli bir vanadır.

Termostatik vanalar evinizde ısıtmayı istediğiniz gibi yönlendirmenize yardımcı olur. Oda termostatı ile birlikte kullanıldığında ısıtma sisteminizi mükemmel şekilde ayarlar ve bazı odaların aşırı ısınmasına neden olmazsınız.

Daha basit ifade etmek gerekirse ev sahibi tarafından radyatörün oda sıcaklığına bağlı olarak açılması ve kapatılması için ayarlanabilir vanalardır. Sonuç olarak daha fazla konfor ve enerji tasarrufu sağlarsınız.

Termostatik Vana Nasıl Çalışır?

·         Termostatik radyatör vanaları kendinden ayarlanan bir vanadır, yani ayara bağlı olarak radyatöre su akışını ayarlar.

·         Termostatik vana kafası vana gövdesinin üstüne gider. Oda sıcaklığı değiştikçe, vana başlığı genişler, vana gövdesindeki bir pimi açıp kapatacak şekilde ayarlar.

·         Oda ısınırken genleşme, radyatöre daha az sıcak su almak için vana gövdesini tıkar.

·         Oda soğudukça, radyatöre daha fazla sıcak su almak için vana gövdesini açar.

Termostatik Radyatör Vanaları: Avantaj ve Dezavantajları

Termostatik radyatör vanalarının en önemli avantajı enerji tasarrufu potansiyelidir. Tek tek oda sıcaklığını kontrol etmek ve genellikle manuel vanaların neden olduğu aşırı ısınmayı önleyerek paradan tasarruf etmek için TRV ayarlarınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Termostatik Vana Ayarları Nasıl Yapılır?

Radyatör Vanası

Bir termostatik vana, belirli bir radyatöre etki ederek oda termostatı görevini görür. Radyatör gerekli sıcaklığa ulaştığında, gelen sıcak suyu kapatır.

Termostatik valfler, santigrat derece yerine sayılarla derecelendirilir. İstediğiniz sıcaklık seviyesine karşılık gelen sayıyı seçmelisiniz. Bu bir deneme yanılma meselesi olarak düşünebilirsiniz.

 Termostatik vanalar nereye yerleştirilmelidir?

Isıtma ekipmanınızın henüz termostatik vanaları yok mu?

Her radyatöre termostatik bir vana takmanızı öneririz .

Manuel ve Termostatik Vana Farkları Nelerdir?

Manuel ve TRV arasında hayati önem taşıyan farklar bulunmamaktadır. Tasarruf ve konfor açısından farklılık sunmaktadır.

Neden termostatik radyatör vanalarına ihtiyacımız var?

Tüm radyatörlerin içine giren suyu kapatabilmek için bir vanaya sahip olmaları gerekir ve basit bir ifadeyle termostatik bir vana, odadaki sıcaklığı algılar ve bağlı olarak açık veya kapalı konuma gelir. Bunun manuel valftan farkı nedir?

Manuel vanaları, radyatörü kapatmak veya daha sıcak hale getirmek isteyip istemediğinize bağlı olarak açıp kapatmanız gerekir.

Genellikle termostatik vana oda için sıcaklığa ulaşıldığında radyatörü kapatacaktır, oysa manuel bir vana sadece fiziksel olarak kapatırsanız kapanacaktır.

Temel olarak bir manuel vana açık veya kapalıdır ve aralarında fazla bir şey yoktur. Radyatör ve oda ısısı üzerinde sınırlı kontrol vardır ve oda yeterince sıcak olduğunda kapanmaz.

Termostatik radyatör vanalarından yeterli verim alınabilmesi için mutlaka rutin radyatör temizliği yapılmalıdır. Rutin radyatör temizliği için mutlaka ustalarımızdan yardım alın. 

Radyatör Vanası Nedir anlatmaya çalıştım.

Umarım bu blogum faydalı olmuştur. Sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak diğer arkadaşlarımızında yararlanmasını sağlayabilirsiniz. 

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Deneyim ve önerilerizi yorum yaparak iletmenizi rica ederim.

 

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ