Sirkülasyon Pompası Nasıl Değiştirilir?

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

Kombi Arızaları

Arızalı bir sirkülasyon pompası ısıtma hatalarına sebep olabilir. Kalorifer kazanları için sirkülasyon pompasını nasıl değiştireceğinizi ve çalışıp çalışmadığından nasıl emin olacağınız konusunda bu makalemizi sizler için hazırladık.  Bu makalemizde;

·         Giriş ve çıkış suyunun nasıl kapatılacağını,

·         Eski pompanın nasıl söküleceğini,

·         Yeni pompa tercihinin nasıl yapılacağını,

·         Güç kaynağının pompaya nasıl bağlanacağını,

·         Yeni pompanın nasıl montaj yapılacağını,

·         Kurulum sonrası test ve havanın nasıl tahliye edeceğinizi adım adım yazdık.

Makaleyi okumaya devam etmeden önce bu işi kendin yapmak istiyor musun? Profesyonel yardım almak için ustalarımız ile buradan iletişime geçebilirsin.

Sirkülasyon Pompası

Sirkülasyon pompasını değiştirmek kulağa biraz ürkütücü gelebilir fakat anlatımlarımızdan yola çıkarak bu işlevi kolayca halledebilirsiniz. O halde okuyamaya devam edin.

Sirkülasyon Pompasını Değiştirmek İçin Gereken Aletler

·         Sirkülasyon pompasını değiştirmek için büyük ayarlanabilir bir boru anahtarına ihtiyacınız olacak. İngiliz anahtarı da kullanabilirsiniz.

·         Eski sirkülasyon pompasını bir yenisi ile değiştireceğinizi düşünürsek sirkülasyon pompası satın almanız gerekir.

Sirkülasyon Pompası Seçimi Nasıl Yapılır?

Yeni bir sirkülasyon pompası satın almadan önce eski pompanızın değerlerini kontrol edin.

·         Kazanınız kaç bin call’lik?

·         Eski sirkülasyon pompanızın basma yüksekliği (mss) ne kadar?

·         Saatteki su debisi (m³/h ) ne kadar?

·         Bağlantı çapları kaç inç ?

Tüm bu soruların cevabına eski sirkülasyon pompanızın üzerindeki etikette yazar. Zamanla silinmiş yada etiketi yoksa Kampa Teknik Servis ile 444 5 622 çağrı merkezinden iletişime geçip kazanınıza uygun sirkülasyon pompası seçimi yapabilirsiniz.

Sirkülasyon Pompası Seçimi

Sirkülasyon pompası satın almak için tıklayınız.

Sirkülasyon Pompası Nasıl Bağlanır?

·         Elektriği Kapatın: Sirkülasyon pompaları elektrik ile çalışır. İlk önce mutlaka elektrik bağlantısını kesin.

·         Fotoğraf Çekin: Mevcut sirkülasyon pompasını sökmeden önce mutlaka fotoğrafını çekin. Yeni pompayı bağlarken size yardımcı olacaktır. Nasıl bağlanmış? Elektrik bağlantısı nasıl yapılmış?

·         Pompa Satın Alın: Sirkülasyon pompası satın almadığınızı var sayarsak enerji verimli, modern bir pompa almanızı öneririz. Yine bu konuda çağrı merkezinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Kazan Arızaları Neden Meydana Gelir

Örnek bir sirkülasyon pompası;

1.       Su giriş çıkışı,

2.       Elektrik kutusu

3.       Kademe ayarı

4.       Kablo bağlantısı

·         Giriş Çıkış Vanalarını Kapatın: Giriş çıkış vanalarının kapatılması gerekir. Vanaları saat yönüne çevirerek kapatabilirsiniz.

·         Elektrik Kablosunu Ayırın: Elektrik bağlantı kutusunu açıp, güç bağlantı kablosunun sökülün.

·         Eski pompayı sökün: Pompayı borulara bağlayan somunları bir anahtar yardımı ile sökün. Pompanın içinde bir miktar su olacaktır. Suların dökülmesini önlemek için boruların altına bir kova koyabilirsiniz.

·         Yeni Pompayı Bağlayın:  Yeni aldığınız pompayı, söktüğünüz pompanın yerine yerleştirin. Contaları ekleyerek somunları sıkın. Contalar su sızıntısı önler ama zaman içerisinde eskiyerek değiştirilmesi gerektiğini hatırlatalım

·         Elektrik Bağlantısını Yeniden Yapın: Elektrik bağlantı kutusunun kapağını açın. Kablo bağlantısından kutuya güç kablosunu geçirip kablo bağlantısını tamamlayın. Bağlantı yaparken su gelmemesine dikkat edin. Eğer su damlacıkları varsa kağıt havlu yardımı ile kurulayın.

·         Pompayı Test Edin: Bağlantıları tamamladığınızı düşünüyorsanız gidiş dönüş vanalarını açıp sızıntı olup olmadığını kontrol edin. Oda termostatı kullanıyorsanız termostatları açın ve sirkülasyon pompasının çalışmasını bekleyin.

Pompanın model ve çeşidine bağlı olarak çalışmaya başladığında ses çıkartması gerekir. Devreye girdiğinden bu ses ile emin olabilirsiniz.

·         Sistemdeki Suyun Havasını Alın: Pompayı değiştirdikten sonra sistemde hava olabilir. Bu hava suyun içeride rahat dolaşmasını engeller ve basınç kayıplarına neden olabilir. Bir purjör anahtarı ile radyatörlerden sistemdeki havayı boşaltın.

Rutin olarak tesisat temizliği yaptırmadığınızda sirkülasyon pompalarınızın arızalanma oranı artar. Çünkü su geçen borular bağlantılar zamanla korozyona maruz kalır. Rutin tesisat temizliğini yaptırmayı unutmayınız.

Bu makalemizde "Sirkülasyon pompası nasıl değiştirilir?" anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Deneyim ve önerilerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ