Petek Temizleme Makinası Özellikleri Ve Seçimi

Tesisat temizleme makinelerinde şuan için 4 farklı model bulunmaktadır bunlar;

Kampa Pro-1 :  4 bar 60 litre dakika

Kampa Pro-2  : 4 bar 60 litre dakika  2500 Watt ısıtıcı rezistanslı

Kampa Pro-3 :  4 bar 60 litre dakika  Çift yönlü temizleme

Kampa Pro-4 :  4 bar 60 litre dakika  2500 Watt ısıtıcı rezistanslı ve Çift yönlü temizleme

İsmini yazdığımız 4 modelde de 4 bar basınç ve 60 litre/dakika su debisi bulunmaktadır. Bu ne anlama gelir 4 bar basınç demek dikeyde sıvıyı 40 metre yüksekliğe taşıyabilecek bir güç demektir.

Yani petek temizleme makinesi de kombi temizliğinden başlayarak normal dairelerin temizliğini, yerden ısıtma sistemlerinin temizliğini ve hatta dublex, triblex ve villa tarzı büyük mekanların da temizliğini yapabilecek güçte bir makine demektir.

Motorun su basıncı temizleyeceğiniz tesisatta sıvıyı hızlı bir şekilde sirkülasyon yapabilecek ve zorlanmadan çevirebilecek güçte ise ilk kriteri geçmiş demektir.

Kombi temizliğinde 2 bar basınç bile yeterlidir çünkü uzun bir tesisat yoktur arada sadece kombi içerisinde suyu sirkülasyon yaptırır. Basıncın 4-5 bar olması da kombi içinde tıkanıklık yoksa basınç yükselmeyeceği için herhangi bir zarara yol açmaz.

Petek ve yerden ısıtma temizliğinde ise basınç ın 3 ve 5 bar aralığında olmalıdır çok düşük olduğunda tesisatta su dönecektir fakat kimyasal ile sökülen tortuyu makine dışarıya atacak güce erişemeyecektir.

Makine maksimum basıncında çalıştığında da yine su debisi düşecektir ve aynı şekilde tortuyu dışarı atacak basınç ve debi oluşmayacaktır. Basınç ve debinin orantılı olması önemlidir. Dairede temizlik yaparken makine ortalama 2 bar da çalışır yani alacağınız petek temizleme makinesinin 2 bar basınçtaki debisinin 30 litre dakikanın altında olmaması gerekmektedir.

Buraya kadar anlattıklarımıza 4 modelimizde uymaktadır. Yani bütün modellerimizde verimli ve sağlıklı temizlik yapabilirsiniz. Şimdi modellerimizin arasındaki farklara bakacağız.

Çift Yönlü Temizlik Yapan Makinalar

Petek Temizleme Makinası Yön Çevirme

Tesisat temizleme makinelerinde çift yönlü temizlik demek tesisata basılan sıvıyı iki yönden de basabilmesi anlamına gelmektedir. Yani makinanın gidiş ve dönüş hortumlarını tesisatın alt ve üst uçlarına bağladık.

Su üst uçtan tesisata gidiyor ve alt uçtan da tekrar dönüş yapıyor, makinanın üzerindeki akış yönü çevirme vanasını çevirdiğimizde suyun akışı tersine dönüyor bu kez su alt uçtan tesisata gidiyor üst uçtan geri dönüyor, bu şekilde ki uygulamayı hortum bağlantılarını değiştirerek de yapabilirsiniz yalnız çok fazla emek ve zaman kaybına yol açar. Diğer sorunda içerideki basınç ve debi düşeceği için verimli olmayacaktır.

Peki çift yönlü temizliğin ne gibi bir artısı var derseniz; tek yönden petek temizliği yaptığınız zaman suyun akış yönü hep aynı yönde olacağı için tesisat ve peteklerin içerisinde gölgede kalan tortu ve kireçlenmeye su ulaşamayacaktır bu durumda suyun akışı tersine çevrildiğinde  o kısmı temizleyebilirsiniz.

Yine aynı şekilde petek içerisinde hava kabarcıkları bir köşeye toplanıp tampon oluştururlar ve buralara da su ulaşamaz yine ikinci yönden bu bölgedeki havayı dağıtıp orayı temizleyebilrsiniz.

Çift Yönlü olan makinalarımız:

Kampa Pro-3 :  4 bar 60 litre dakika  Çift yönlü temizleme

Kampa Pro-4 :  4 bar 60 litre dakika  2500 Watt ısıtıcı resiztanslı ve Çift yönlü temizleme

Isıtıcı Resizstanslı Makineler

Resiztanslı petek temizleme makinalarının avantajları ve dezavantajlarından bahsedelim. Petek temizleme makinalarına ısıtıcı rezistans koymanın amacı suyu ısıtmak değil suyun soğumasını engellemektir.

Petek temizliği yaparken kimyasalların etkinliğini artırmak ve kireç tortunun yumuşaması için temizliğe başlamadan önce kombiyi açar ve tesisattaki suyu ısıtırız.

Ortalama 40-50 derece civarında sonrasında temizliğe başladığımız anda kombiyi kapatmamız gerektiği için su sirkülasyon yaptıkça soğumaya başlayacaktır. Bu noktada suyun soğumasını önlemek için bazı modellerde resiztans kullanılır.

Resiztanslar suyun soğumasını %40-50 arasında engelleyebilir. Çünkü evlerdeki sigortayı da attırmamak ve makinanın içerisine girebilecek boyutta bir resiztans kullanmamız gerektiği için çok büyük ısıtıcılar koyamıyoruz. 2500 watt koyabiliyoruz.

Dezavantajı nedir ? Resiztansın, makine tankını yakmaması için için termostat kullan sakta 4-5 kere yanlışlıkla makinede su yokken rezistansı açarsanız makinenin deposunu yakabilirsiniz.

Şimdi makine alırken rezistansın suyu ısıtarak temizlik yaptığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz, rezistansın günü çok yüksek bile olsa sadece depodaki suyu ısıtır tesisattakini ısıtamazsınız.

Sonuç olarak makinede rezistans olması zorunlu bir özellik değildir. Aslında çok faydalı bir özellik de değildir yalnız bazı yerli makine üreticileri bu şekilde ürettiği ve bazı müşterilerin önemli bir özellik olarak görmesinden dolayı bazı modellerimize rezistans koyuyoruz. Üretici bir firma olarak bize sorarsanız çokta tavsiye etmiyoruz.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Rezistanslı olan makinelerimiz:

Kampa Pro-2  : 4 bar 60 litre dakika  2500 Watt ısıtıcı resiztanslı

Kampa Pro-4 :  4 bar 60 litre dakika  2500 Watt ısıtıcı resiztanslı ve Çift yönlü temizleme

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

  • Profil Resmi

    Zeynel yüzer

    Merkezi sistemi temizleyecek 5 yada 6 katlı bir binanın temizligini yapacak bir cihaz arıyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz olursanız çok sevinirim 05326789317 bu iletişim numaram

    4 yıl önce

    Profil Resmi

    yusuf

    Zeynel Bey için Airflush-2 modeli seçildi. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

    4 yıl önce

  • Profil Resmi

    SAMET ACAY

    Ürün siparişinden birgün sonra geldi gayet sessiz ve güzel emeğinize sağlık Teşekkürler İyi çalışmalar

    5 yıl önce

    Profil Resmi

    yusuf

    bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    5 yıl önce

  • Profil Resmi

    Mehmet kılıç

    Ben kullandım çift yönlü sıkıntılı tesisat tıkanıklığına iyi bir çözüm çünkü hem giriş ve hem çıkıştan suyu hızlı bir şekilde verebiliyorsunuz

    5 yıl önce

  • Profil Resmi

    Ergün Demir

    2ci Defa şipariş Veriyorum ve gercekten memnun Kaldım ilgi ve Alaka çok güzel ürününüz kaliteli standart ve özel üretime kadar yapılması Harika kesinlikle tavsiye ederim. Güvenilir petek temizleme de üstünüze tanımıyorum kargo deseniz gayet hızlı herşey için teşekkürler ellerinize Saglık İyiki Warsınız Kampa.

    5 yıl önce

  • Profil Resmi

    Mustafa Tok

    Gayet güzel ve bire bir aynı kullanışlı bundan çok ekmek yiyeceğim inşallah.

    5 yıl önce

  • Profil Resmi

    Aslan Karabaş

    Teşekkürler ilginiz ve hizmetiniz için pişman olmadım 3 güne elime ulaştı tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakal kampa

    5 yıl önce

  • Profil Resmi

    Ayhan Demirboğa

    Tek yönlü ile çift yönlü arasında kararsız kaldım. Kullanan ustaların deyerli yorumlarını bekliyorum.

    5 yıl önce

YORUM YAZ