Kombiler Neden Arızalanır?

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

Ani bir kombi arızası genellikle ev sahiplerine, özellikle kış ortasında meydana gelir. Ne yazık ki, ev sahipleri genellikle kombi arızalanmadan önce, arıza belirtilerini fark etmekte geç kalıyor.

Aşağıdaki arıza sebeplerini tanıyarak, kombiniz bozulmadan önce korumaya veya değiştirmeye yönelik adımlar atabilirsiniz.

Kombi Temizliği

Kullanım Ömrü

Kaliteli bir kombi uzun süre dayanabilir ancak sonsuza kadar dayanıklı kombi henüz tasarlanmamıştır. Uygun bakım ve kullanımla, 10 ila 15 yıl arasında güvenilir bir hizmet alabileceğiniz kombiler mevcuttur.

Bazı kombiler, mükemmel bakım ve yüksek kaliteli bileşenlerin kombinasyonu ile 20 yıl veya daha uzun süre dayanabilir.

Zamana bağlı olarak kombiler sorun yaratabilir. Bu yüzden tavsiye edilen kullanım ömrünü geçtikten sonra kombinin değiştirilmesi önemlidir. Son 10 yıl içerisinde kombinizi değiştirmediyseniz kombi değişimini ciddi olarak düşünmenin zamanı gelmiş olabilir.

Termostat Arızası

Termostat arızaları göreceli olarak küçük bir problemdir, ancak kombi için büyük sonuçları vardır. Arızalı bir termostat, kombinin düzgün şekilde açılmasını veya kapanmasını önleyebilir.

Eğer kombi ile  ilgili problem yaşıyorsanız, termostat genellikle bir profesyonelin kontrol etmesini iyi olacaktır.

Ateşleyici veya Pilot Işık Arızası

Gaz ve petrol yakıtlı kombiler, ana brülörü ateşlemek için pilot ışıklara ve elektronik ateşleyicilere dayanır. Alev kaynağı veya bu bileşenlerin sağladığı kıvılcım olmadan kombinizi kullanamazsınız.

Bu nedenle, kombinin yanması sona erdiğinde sürpriz olmaz, çünkü pilot ışık yanmayacak veya ateşleyici düzgün çalışmayacaktır.

Bu problemler nispeten kolay düzeltmeler olabilir. Fakat aynı problem sık sık tekrarlanıyorsa kombinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Sirkülasyon Pompası Hatası

Sirkülasyon pompası, evinizdeki radyatörlere ve musluklara sıcak su sağlamak için kullanırlar. Arızalandığında, kombinin düzgün çalışması için ihtiyaç duyulan sıcak suyu itemez.

Sirkülasyon pompaları genellikle kombi ile aynı kullanım ömrünü paylaşırken, kusur veya ihmal nedeniyle erken bozulmalarda görülebilir.

Genel sirkülasyon pompası arızası işaretleri arasında eklemler ve flanşların çevresinde sürekli sızıntılar ve çalışma sırasında garip sesler bulunur. Sirkülasyon pompaları ayrı olarak değiştirilebilir.

Sirkülasyon pompası satın almak için buraya tıklayın.

Eşanjör Temizliği

Isı eşanjörünün içinde ve kombinin su hattında kireç birikmesi ve korozyon birikintileri oluşabilir. Bu birikim, zamanında işlenmediği sürece su akışını ciddi şekilde kısıtlayabilir.

Ağır korozyon birikintisi, kombinin içindeki suyu kaynar ve buhara dönüşerek çaydanlıktan duyduğunuz sesleri çıkartır. Kombi için ciddi sonuçları olan patlamalara yol açabilir.

Petek temizliği yaptırırken mutlaka kombi temizliği yaptırmaya dikkat edin. Profesyonel petek temizleme makine ve kimyasallarla kombi temizliği yapılmalıdır.

Sızıntı

Su kaçakları, kombilerde oldukça yaygındır. Eğer su kaçağı varsa, genellikle kombi ile ilgili potansiyel olarak ciddi bir sorun olduğunun işaretidir.

Örneğin, yorgunluk ve yaşlanmanın yol açtığı stres çatlakları ve gevşek eklemler su sızıntısına neden olabilir. Arızalı bir basınç boşaltma valfı ayrıca su sızıntısına neden olabilir.

Kombi teknikerinin mutlaka kombiyi görüp arızayı tespit etmesi gerekir. Bu sayede, herhangi bir ciddi problem çıkmadan önce kombinizi onarabilir veya değiştirebilirsiniz.

Kötü veya Olmayan Bakım

Kombi Temizliği

Düzenli olarak planlanmış bakım ihtiyacını dikkate almamak, kombinin ömrünü kısaltabilir. Zayıf veya var olmayan bakım, kombi arızasının en yaygın nedenlerinden biridir.

İhmal edilmiş bir kombi sadece daha fazla enerji tüketimi ve daha düşük performans sunmakla kalmaz, aynı zamanda evinizin güvenliği ve refahı için ciddi bir tehdit oluşturabilir.

Tecrübeli bir profesyonel tarafından yapılan yıllık kontroller, evinizin güvenliğini sağlarken kombinin ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir. Eğer kombi ihmal nedeniyle sürekli arızalar veriyorsa daha yeni ve daha güvenilir bir ünite ile değiştirmeniz gerekir.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Kombi ile sorun mu yaşıyorsunuz? Eğer yukarıda anlatılardan farklı bir probleminiz varsa mutlaka bir profesyonelden yardım alın. Kombi bakımı ve teknik destek için ustalarımızla buradan iletişime geçin.

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ