Kombi Kullanımın Artı ve Eksileri

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

Kombiler hem yüksek verimli bir su ısıtıcısı hem de merkezi bir ısıtma sisteminin tek bir kompakt ünitede birleşimidir.

Kombi nasıl çalışır?

Kombiler genellikle iki bağımsız ısı eşanjöre sahiptir; bunlardan biri radyatörlere bir boru, diğeri ise sıcak su kaynağına benzer bir boru taşır. Sıcak bir musluğu açtığınızda, kazanınız suyu ısıtmak için yanar ve suyu bir boru şebekesinden göndermek için bir vana açılır.

Bir kombinin genellikle radyatörleriniz için merkezi ısıtma suyunu ısıtırken duraklatması gerekirken, musluğunuz için sıcak suyu ısıtır, çünkü her ikisi de aynı anda tedarik etmek için yeterli ısı sağlayamazlar.

Bu nedenle, merkezi ısıtmaya güç sağlamak için zaten yanmış olsalar bile, sıcak su musluğunu çalıştırdığınızda kombinin açılıp kapandığını duyabilirsiniz.

Kombiler nasıl yakıtlanır?

Türkiye’de doğalgaz, kombileri yakmak için yaygın olarak kullanılmaktadır, çünkü çoğu yerel mülk bir yeraltı boru ağı üzerinden gaz şebekesine erişebilir. Bu nedenle, gazla çalışan diğer tüm yakıt türlerinden daha geniş bir kombi seçeneği bulacaksınız.

Bununla birlikte, kombilere, gaz kullanamadığınız kırsal bir bölgedeyseniz, LPG veya yağ ile de yakıt verilebilir. LPG, düzenli olarak değiştirilmesi gereken şişelerde bulunur. Benzer şekilde, yağ, yeniden doldurulması gereken bir tankta depolanır.

Kombinin artıları:

Kombiler yüksek enerji tasarrufludur, çoğu % 90 veya daha yüksek verimlilik derecesine sahiptir.

Diğer kazan tiplerine kıyasla kurulumda tasarruf edersiniz, çünkü tank gerekmez, bu nedenle daha az boru çalışması ve daha kısa montaj süresi vardır.

Kompakt boyutları, harika bir yer tasarrufu sağladıkları anlamına gelir; bazı kombiler, standart bir mutfak dolabının içine sığacak kadar küçük olabilir.

Sıcak su, ana şebekeyle aynı basınçta gönderilir ve ayrı bir pompaya ihtiyaç duymadan size güçlü bir sıcak su verir.

Talep üzerine su ısıtılır, bu nedenle banyo veya duş almak için bir su deposunun ısınmasını beklemeniz gerekmez.

Kombilerin eksileri:

Birden fazla noktada sıcak su ihtiyacınız varsa basınç düşüşleri yaşayabilirsiniz.

Kombiler, arıza durumunda suyunuzu ısıtmak için yedek bir ısıtıcıya sahip değildir.

Kombi Bakımı

Genellikle kombiler uzun ömürlü cihazlardır. Fakat periyodik olarak bakımları yapılarak uzun ömürlülük sağlanmaktadır. Eşanjör, sirkülasyon pompası ve su akışının sağlandığı boru hatları zamanla kireç ve çamurlu birikintiler oluşturarak verimin düşmesine sebep olabilir.

Petek temizliği yapılır gibi kombinin de temizlenmesi sağlanmalıdır. Kombi bakımı yaptırmak için buradan ustalarımıza göz atabilirsiniz.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Kombi temizliği nasıl yapılır?  öğrenmek için tıklayın.

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ