Kampa Airflush-1 Kompresörlü Petek Temizleme Makineleri

Kampa Airflush petek temizleme makineKampa Airflush petek temizleme makinelerinin özelliklerini bir önceki makalemizde anlatmıştık. Airflush-1 kompresörlü petek temizleme makinesi satın aldıysanız, yada satın almış bir usta ile sisteminizi temizletmek için anlaştıysanız bu makaleyi okumalısınız.

Kampa üretmiş olduğum makinelerinde arge sürecinde üstün kalite, estetik ve kolay kullanım özellikleriyle çalışmalarını tamamlar. Tasarım olarak diğer muadillerinden farklı olan bu makinalar aynı zamanda en kolay kullanım özelliklerine sahiptir.

Robotik görüntüsü ile hem estetik bir görünüm katar hemde profesyonel bir imaj oluşturmanızı sağlar.

Öncesinde makinamızı tanıyalım.

Kampa Airflush petek temizleme makine Özellikleri

Makinanın üretiminde Workman marka kompresörler kullanılmaktadır.

Avrupa direktiflerine göre güvenlik önlemleri alınıştır. Çift koruma sistemi mevcuttur. Ultra sessiz çalışır. 

GENEL GÜVENLİK UYARILARI

Tüm güvenlik uyarılarını ve talimatları okuyun. Güvenlik uyarıları ve talimatlara uyulmaması elektrik çarpması, yangın ve/veya ağır yaralanmalara yol açabilir. Tüm güvenlik uyarılarını ve talimatları ilerisi için saklayın.

1.       Çalışma yerinizin temiz ve iyi aydınlatılmış olmasını sağlayın. Düzensizlik ve aydınlatılmayan çalışma yerleri kazalara yol açabilir.

2.       Elektrikli aletle içinde yanabilir sıvı, gaz veya tozların bulunduğu patlama tehlikesi olan ortamlarda çalışmayın. Elektrikli aletler, toz veya buharları ateşleyebilen kıvılcımlar üretirler.

3.       Elektrikli aleti kullandığınız süre boyunca çocukları ve diğer kişileri uzak tutun. Dikkatiniz dağıldığında cihaz üzerindeki kontrolünüzü kaybedebilirsiniz.

4.        Bağlantı kablosunu elektrikli aleti taşımak, asmak veya fişi prizden çekmek gibi amaç dışı işlemler için kullanmayın. Bağlantı kablosunu ısı, yağ, keskin kenarlar veya hareketli alet aksamlarından uzak tutun. Hasarlı veya dolanmış kablolar elektrik çarpması riskini arttırır.

5.       Elektrikli aleti aşırı zorlanmalara maruz bırakmayın. Yapacağınız işe uygun olan elektrikli aleti kullanın. Uygun elektrikli aletle belirtilen performans aralığında hem daha iyi hem de daha güvenli çalışırsınız.

6.       Elektrikli aleti, aksesuarları, takım ve aletleri vs. bu talimatlar doğrultusunda kullanın. Bu bağlamda çalışma şartlarını ve yapılacak işi de dikkate alın. Elektrikli aletlerin öngörülen uygulamalardan farklı alanlarda kullanılmaları tehlikeli durumlara yol açabilir.

7.        Kulpları kuru ve temiz tutun, ayrıca yağ ve gresten arındırın. Kaygan kulplar elektrikli aletin beklenmedik durumlarda güvenli kullanımını ve kontrolünü engeller.

8.       Elektrikli aletinizi orijinal yedek parçalar kullanılmak suretiyle sadece kalifiye uzman personele tamir ettirin. Böylelikle aletin güvenliği korunmuş olur.

9.       Hasarlı olduğu durumlarda elektrikli aleti kullanmayın. Kaza tehlikesi vardır.

10.    Elektrikli aleti sadece çalışır durumda olan koruyucu iletkene sahip bir prize takın.

11.   Hortumları ve contaları her kullanım öncesi hasar açısından kontrol edin. Hasarlı hortumlar çatlayabilir ve yaralanmalara yol açabilir.

12.   Elektrikli alet için sadece orijinal hortumlar, armatürler ve kuplalar kullanın. Böylelikle elektrikli aletin güvenliği korunmuş olur.

13.   Elektrikli aletle örneğin benzin, yağ, alkol, çözücüler gibi yanabilir veya patlayabilir sıvılar sevk etmeyin. Buharlar veya sıvılar tutuşabilir ya da patlayabilir.

14.   Fiziksel, duyumsal veya zihinsel engelli olan veya tecrübe ve bilgi yetersizliği nedeniyle elektrikli aleti güvenli şekilde kullanamayacak kişilerin ve çocukların bu elektrikli aleti gözetimsiz ya da sorumlu bir kişinin talimatı olmadan kullanmaları yasaktır. Aksi takdirde hatalı kullanım ve yaralanma tehlikesi söz konusudur.

15.   Elektrikli aleti sadece iş konusunda eğitilmiş olan kişilere teslim edin. Elektrikli alet gençler tarafından ancak 16 yaşından büyük olmaları, elektrikli aleti kullanmalarının mesleki eğitimleri için gerekli olması ve uzman bir kişinin denetimi altında bulunmaları şartıyla kullanabilir.

16.   Elektrikli aletin bağlantı kablosunu ve uzatma kablolarını düzenli aralıklarla hasar açısından kontrol edin. Hasar halinde bunların kalifiye uzman personel ya da yetkili KAMPA müşteri hizmetleri servis departmanı tarafından değiştirilmelerini sağlayın.

TESLİMAT KAPSAMI

1.Kampa Airflush-1 Makine

2. Temiz su hortumu

3. Radyatör bağlantı hortumu

4. Tahliye hortumu

5. Tekerlekler

6. Kullanım Kılavuzu ve garantisi belgesi

KULLANMA TALİMATLARI

Makinayı dikey pozisyonda, düz ve kuru bir zeminde çalıştırınız.

Temizlemek içinde olsa makine üzerine sıvı püskürtmeyiniz.

Makineyi yanıcı ve parlayıcı madde olan ortamlarda kullanmayınız.

Makineyi dondan koruyunuz, temizlik bitiminde içindeki suyu tamamen boşaltın.

Makinayı uzun süre kullanmayacaksanız, içerisindeki suyu ve havayı boşaltıp muhafaza ediniz.

Kampa Airflush petek temizleme makine Özellikleri

Teknik Özellikler

Model

Airflush-1

Basınç

8 Bar / 116 psi

Güç:

0.55 kW / 0.75 Hp

Hacim

96 lt/dk

Hava Tankı kapasitesi

9 Litre

Voltaj

220 Volt

Ağırlık

18 kg

Ölçüler

47 cm x 25 cm x 55 cm

Barkod

8682179407181

Ses

64 dB

 

KULLANMAYA BAŞLAMA

1.Elektrik Bağlantısı

1.1. Şebeke voltajını dikkate alın! Makinenin bağlantısını yapmadan önce makine voltajının şebeke voltajına uygun olup olmadığını kontrol edin. Sadece çalışır durumda olan koruyucu kontağa sahip prizler/uzatma kabloları kullanın.

1.2. Makine üzerindeki darbeli yıkama ve start-stop düğmelerinin kapalı olduğundan emin olun, açık olan varsa kapatın.

1.3. Makinenin enerji kablolusun prize takın.

2. Makinanın Sisteme Bağlantısı

2.1. Temiz su hortumunun bir ucunu makinanın temiz su girişine (Şekil1 – 7 Madde) diğer ucunu bir temiz su kaynağına bağlayın.

2.2. Radyatör bağlantı hortumunun bir ucunu makineye(Şekil1 – 6 Madde), diğer ucunu tesisatın girişine bağlayın.

2.3. Tesisatın çıkış kısmını tahliye hortumuna bağlayarak hortumun açık ucunu  pis su giderine yerleştirin.

3.Temizlik

3.1. Makineyi tesisata bağladınız. Sırasıyla bütün radyatör vanalarının açık olduğundan emin olun. Kombi yada kazanını gidiş ve dönüş vanalarını kapatın veya tesisattan bağlantısını kesin.

3.2. Start stop düğmesine (Şekil1 – 5 Madde) basarak kompresörün tankına hava doldurmasına izin verin. Birkaç dakika içinde kompresör dolacaktır.

3.3. Temiz su çeşmesini açın ve darbeli yıkama düğmesine (Şekil1 – 4 Madde) basın. Makine temiz su ile birlikte hava darbesi yaparak tahliyeden kirli su atmaya başlayacaktır. Bu süre zarfında tahliye hortumunu sabitlemenizi öneririz. Aksi halde sağa sola sıçramalara neden olacaktır.

3.4. Sistemdeki yoğun kaba pisliği attıktan sonra makinayı durdurun. Bir peteğin vanası açık kalacak şekilde diğer peteklerin vanalarını kapatın. Vanası açık olan peteği temizlemek için makineyi tekrar çalıştırın.

Bir petek için ortalama 5 dakika veya tahyiden gelen su berraklaşana kadar temizleme işlemine devam edin, bütün petekleri aç kapa yöntemiyle tek tek 5 er dakika arayla temizleyin.

4.Final

4.1. Temizlik işlemi bittiğinde su kaynağını kapatın. Makinanızı kapatın. Kompresördeki havayı boşaltın.

4.2. Makinanızı prizden çıkartın. Hortumları sökün.

4.3 Makinayı tesisattan sökerek, tesisatı kapatın. Peteklerin havasını alın.

4.4. Kombinin altındaki pislik tutucuları boru anahtarı yarımıyla sökün ve temizleyip yerine takın.

4.5. Kombi yada kazanın gidiş dönüş vanalarını açın.  Basıncını kontrol ederek eksik olması durumunda tesisata su basın.

MAKİNANIN TEMİZLİK VE BAKIMI

Dikkat: Cihazı temizlemeye başlamadan önce mutlaka elektrik bağlantısı kesilmelidir.

Genel Temizlik: Düzenli olarak makinanın dış kısmını yumuşak ve kuru bir bezle temizleyin. Eğer kirler çıkmazsa sabunlu hafif nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Asla petrol türevleri, solventler, alkol veya amonyum kullanarak temizlik yapmayın.

Hava Filtresi Temizliği: Hava Filtresi (Şekil1 – 3 Madde) toz ve kirin emilmesini önler. 100 saatlik çalışma periyodunu aşmamak kaydı ile hava filtreleri temizlenmelidir. Tıkanan hava filtreleri makinanın çalışma performansını azaltır.

Filtreleri gevşeterek çıkarttıktan sonra ikiye ayırıp içine hava tutarak temizleyin. Temizlik bittik en sonra filtreyi yerine takın.

 

Saklama: Makine kullanılmadığı zamanlarda mutlaka hava kompresörü boşaltılmalıdır. Aksesuarları ile birlikte temizlenmelidir.

Çocukların ulaşamayacağı, güvenli, sağlam bir yerde saklanmalıdır. Direk gün ışığına maruz bırakılmamalıdır. Rutubet olmaması için poşet ve naylonla saklanmamalıdır.

Bu makalemizde Aİrflush-1 Kompresörlü Petek Temizleme makinesinin nasıl kullanıldığını anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Deneyim ve önerilerinizi yorum yaparak bizlere iletebilirsiniz.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ