Kalorifer Kazanı Neden Arızalanır?

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

Kazan Arızaları

Her ne kadar mümkün olduğunca uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanmış olsa da, ısıtma sisteminizin kullanım ömrü boyunca bir veya iki sorunla karşılaşması beklenir.

Bu sorunlar genellikle küçük rahatsızlıklardan en çok ihtiyacınız olduğunda ısıtma sisteminizi sınırlandırabilecek sorunlara kadar uzanır. Bu meselelere dikkat etmek önemlidir, böylece önlemler alabilirsiniz.

Kazan bakımı yaptırarak da olası arızaları minimuma indirebilirsiniz. Kazan Bakımı Ne Zaman Yapılmalıdır? okumak için tıklayın.

Aşağıdakiler kış mevsimi boyunca karşılaşabileceğiniz birkaç genel sorunu sizler için yazdık.

Kazandan Isı Gelmiyor

Kalorifer kazanının amacı, evinizi sıcak ve konforlu tutmaktır. Herhangi bir ısı alamıyorsanız, muhtemelen aşağıdaki sorunlardan kaynaklanmaktadır:

·         Kazanın ana gücü, genellikle bir devre kesiciden dolayı kapanır.

·         Pilot ışığınız yanmıyor veya elektronik ateşleyici çalışmıyordur.

·         Termostatınız yanlış moda ayarlanmış.

      Sirkülasyon pompası arızalanmış olabilir.

Yukarıdakilerden herhangi biri-kazanı çalıştırmıyor olabilir. Basit bir sıfırlama bu sorunlardan bazılarını düzeltebilir.

Kalorifer Kazanı Düzgün Çalışıyor Ama Yakıt Yanmıyor.

Isıtma sisteminizde karşılaşabileceğiniz diğer bir yaygın sorun da yeterli hava akımı olmamasıdır.

Yanmış bir motor, kırık tahrik kayışı veya hasarlı fan kanatları gibi kazanın fanındaki bir problem, havanın doğru şekilde dolaşmasını engelleyebilir. Hava dolaşımı olmadığında yakıt yanmakta zorlanır.

Dolayısıyla kazan işlevini yerine getiremez. Kalorifer kazan fanı arızalanmış olabilir. Kalorifer kazan fanı alabilirsiniz.

Kalorifer kazan fanı satın almak için tıklayınız.

Kalorifer Kazanı Çalışıyor Ama Sıcak Su Basmıyor

Kalorifer kazanının ısıttığı sıcak suyu tesisat hattına, radyatörlere ve çeşmelere dağıtmak için sirkülasyon pompaları yani devirdaim pompası kullanılır. Zamanla suyun kireç oranı, çamur ve benzeri sebeplerden sirkülasyon pompaları korozyona maruz kalarak işlevsizleşir.

İçerisinde suyun döndüğü kanallar tıkanır ve pompa görevini yerine getiremez. Rutin olarak tesisat temizliği, kazan temizliği yaptırıp, sirkülasyon pompasına da baktırınız.

Sirkülasyon pompası satın almak için tıklayınız.

Termostat Doğru Çalışmıyor

Termostat arızaları kalorifer kazanını önümüzdeki kış aylarına hazırlarken karşılaşabileceğiniz diğer bir ortak sorun. Sorunların çoğu yanlış programlanmış bir termostatlarda görülür.

Sıcak yerine soğuk, soğuk yerine sıcak seçilmiş olabilir. Kazanda buna bağlı olarak çalışacağı için termostatları kontrol edin.

Ayrıca, kurulum sırasında yanlış bağlanmış bir termostattan da sorunlar ortaya çıkabilir. Kablolamadaki kopmalar elektriksel kısa devrelere ve aralıklı çalışmaya neden olabilir.

Ayrıca, çoğu termostatın pille çalıştığını ve bu pillerin yıllarca çalıştıktan sonra değiştirmeniz gerektiğini unutmayın.

Yakıt Kazanı Çok Gürültü Yapıyor

Kazan Arızaları Neden Meydana Gelir

Garip sesler, özellikle aylardır kullanılmayan yakıt kazanlarında sık görünen bir sorundur. Bu sesler genellikle:

·         Gevşek bileşenlerin neden olduğu çarpma ve çıngırak sesler

·         Kötü yağlama yada yağlama eksikliğiyle, bir kayış veya metal üzerinden aşınma veya gıcırtılı sesler

·         Üfleyici fan kanatlarına sıkışan nesneler veya döküntülerin neden olduğu hızlı tempolu takırtılı sesler

·         Arızalı röleler veya diğer elektrikli kontrollerin neden olduğu sürekli klik sesi

Mutlaka profesyonel bir yardım almanız gereken konular. Kombi, kazan teknisyenleri ile iletişime geçiniz. Ustalarımız ile iletişime geçmek için buraya tıklayın.

Kazandan Kokular Geliyor

Burnunuz bile kazanınızda sorun olup olmadığını anlayabilir. Garip kokular, büyük sorunlara dönüşebilecek birçok temel sorunu işaret edebilir.

İşte birkaç genel koku ve kazan için ne anlama geldiği;

Yanan Toz Kokusu

Kazandan koklayabileceğiniz tüm kokuların arasında yanan toz belki de en az sorunludur. Çoğu durumda, kazan ısınmaya başlarken, ince bir toz ve döküntü tabakası yanmaktadır. Koku genellikle bir veya iki saatlik çalışmadan sonra kendi kendine gider.

Metalik Kokular

Aşırı ısınmış kablolama ve diğer elektrikli parçalar asit, metalik bir koku verebilir. Yanan plastik kokusu erime kablo yalıtımı veya plastik bileşenlerden dolayı da görülebilir.

Küflü Kokular

Küflü kokulara genellikle kazan içindeki bakterilerden veya küflerden kaynaklanır. Kazan yoğuşma pompasıyla donatılmışsa veya klima sisteminizin buharlaştırıcı bobini ile aynı alanı paylaşıyorsa, kokuyu gidermek için kapsamlı bir temizliğe ihtiyaç vardır.

Dökülen veya Yanan Yakıt

Yağla çalışan bir yakıt kazanınız varsa, yakıt doldurma sırasında herhangi biri dökülürse ara sıra kullandığınız akaryakıt kokusunu alabilirsiniz. Yanmış yakıt kokusuna genellikle, gerektiği kadar verimli çalışmayan brülörler neden olur.

Çürük yumurta

Doğal gaz, ev sahiplerinin ve profesyonellerin gaz sızıntılarını tespit etmelerine yardımcı olmak için kullanılan bir katkı maddesi içerir.

Çürük yumurta veya kükürt kokusu alıyorsanız, derhal evinizden çıkmalı ve devam eden ciddi bir gaz kaçağı olabileceğinden yerel itfaiyenizi aramalısınız.

Bu makalemizde sizlere "Kalorifer kazanı neden arızalanır?" sorusunu cevaplamaya çalıştık. Ufak dokunuşlarla kalorifer kazan arızalarını giderebilirsiniz. Umarım faydalı olmuştur. Deneyim ve önerilerinizi aşağı yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

  • Profil Resmi

    Sayit kocabıyık

    Sirkülasyon ışı hep yanıyor kazan kapalıydı fişi taktım sirkilasyon ışıgı yandı kazan ısındı sirkülasyon derecesine geldi ama sirkülasyon olmadı nedeni nedir teşekküerler

    4 yıl önce

YORUM YAZ