Chiller Soğutma Grubu Eşanjör Temizliği Nasıl Yapılır?

Tüm binaların klima ihtiyacı vardır fakat belirli büyüklerdeki binalar için hastane, sanayi gibi yerlerde merkezi bir soğutma sistemi kullanmak maliyeti düşüreceği için daha büyük bir şey kullanmak gerekir. Merkezi sistemler temelde dev klima cihazları olan chiller kullanılırlar.

Chiller soğutucu görevi görürler, soğutulmuş su üretirler. Binalar üretim, güneş ışınların, fazla insan gibi sebeplerden  istenmeyen fazla ısı üretimi yapmaktadır.

Su soğutmalı chiller soğutma kulelerini kullanır, istenmeyen ısıyı atmosfere yaymak için bir klima ünitesi gibii, konderserlerinden hava üfleyecektir.

Chiller nasıl çalışır?

Chiller Çalışma Şekli

Chiller yani soğutucular, evaporatör ve konderser arasında istenmeyen ısıyı hareket ettirmek için soğutucu gaz kullanırlar. Soğutulmuş su, evoparatörde üretilir ve bu istenmeyen ısıyı toplamak ve soğutulacak evaporatöre geri getirmek için ayrı bir pompa tarafından bina etrafına gönderilir.

Chiller bu ısıyı toplar ve kondensere taşır. Konderser bu istenmeyen ısıyı bir pompa tarafından soğutma kulelerine atmosfere göndermek için gönderdiği başka bir döngüye koyar veya bir fanın ısıyı havaya uçurduğu bir soğutma bobinine gönderir.

Soğutma Kuleleri

Soğutucu tarafından emilen ısı enerjisinin sistemden atmosfere geri gönderilmesi gerekir. Soğutma kuleleri olarak adlandırılan buharlaştırmalı ısı rejesiyon cihazları genellikle büyük chiller sistemlerinde su sıcaklığını düşürmek için kullanılır.

Chiller Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Chiller Temizleme

Tüm bu döngü göz önüne alındığında chiller soğutma sistemleri ve soğutma kuleleri su ile çalıştığından zamanla sistem içerisinde tortu, kireç, balçık, yosun gibi yapılar oluşturacak, bakteri üretebileceği için hava yoluyla bulaşan hastalıklara sebep olacaktır.  

Soğutuculardan ilk günkü gibi verim almak ve sağlıklı kullanmak için periyodik olarak soğutucu bakımı yapılmalı, sistem temizliğine dikkat edilmelidir. Rutin soğutucu bakımı olmadan enerji kullanımı birkaç yıl içerisinde iki katına çıkabilir.

Tesisler, chiller sistemlerinin düzenli bakımını yaparak, enerji maliyetlerini düşürebilir, operasyonel verimliliği artırabilir, güç yüklerini azaltabilir ve işçilik, ekipman ve diğer ilgili maliyetler üzerinde tasarruf sağlayabilir.

 

Doğru aletlerinChiller Temizliği

kullanılması ağır tortuları yumuşatır, çamur yosun gibi yumuşak birikintileri de temizler.  Sistem temizleme makineleri bu temizleme için kullanabileceğiniz ideal ve ekonomik bir üründür.

Ayrıca sistem temizleme kimyasalları temizleme işleminin olmazsa olmaz parçasıdır. Periyodik kireç sökme işlemi sistem içerisindeki ileriye yönelik birikimi önlemek adına gereklidir. Bu temizlik işlemi işletme maliyelerini düşüreceği gibi cihazın kullanım ömrünüde uzatacaktır..

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

 

Blog yazımızla ilgili, görüş ve önerileriniz için yorum yapınız!

Chiller Soğutma

 

 

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ